רופאים תעסוקתיים בראשון לציון

תושבי ראשון לציון והסביבה הנדרשים לשירותיהם של רופאים תעסוקתיים, יכולים למצוא בעיר הרבה מאוד רופאים המספקים שירות, בין אם זה דרך קליניקות פרטיות ובין אם זה דרך קופות חולים שונות.

כאן תוכלו ליהנות מרשימה ארוכה ומגוונת של רופאים תעסוקתיים בראשון לציון, אשר מספקים שירותים למגזר הפרטי, העסקי והציבורי. ברשימה תוכלו למצוא רופאים אשר זמינים לשירותכם בכל עת, לכל צורך ועניין.

תהליך בחירת רופא תעסוקתי חייב להתבצע בצורה רצינית ויסודית, שכן להחלטותיו של רופא זה יהיה משקל משמעותי בשורה של החלטות שתוכלו ותצטרכו לקבל. חוות הדעת שלו יכולה לשמש אותכם לצרכים שונים ומגוונים, הן מול בית העסק בו אתם מועסקים או הייתם מועסקים בעבר, והן מול חברת ביטוח או גורמים אחרים אם אתם נמצאים עימהם בהליכים משפטיים שונים. 

כיצד בוחרים רופא תעסוקתי בראשון לציון

בשביל לבחור רופא תעסוקתי ראשון לציון, עליכם לדעת תחילה מה אתם צריכים, מה עליכם לחפש, ומי באמת יכול לעזור לכם.

לאחר מכן, עליכם לחפש רופאים עם ההתמחות הרלוונטית עבורכם, רופאים עם ניסיון וידע מקצועי נרחב, רצוי מאוד שיהיה זה רופא תעסוקתי עם מוניטין טוב ומגובה בהמלצות של אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם.

כאן, כאמור, תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי על כל רופא תעסוקתי בראשון לציון והוא ישמש אותכם לצרכים המתאימים עבורכם לבחירה נכונה.

קרא עוד
דר גלוזמן לב

אבן חן 2 ראשון לציון

רופא תעסוקתי שעוסק בכתיבת מכתבים רפואיים בתחום אובדן כושר עבודה, הערכת נכות, תאונות עבודה, מחלות מקצוע- קביעת קשר בין התנאים והחשיפות בעבודה לבין המחלה. מחירים אטרקטיבים...

בן חור, אפרתי-משפחה, נזיקין, אזרחי

לוי משה 11 ראשון לציון 75658

משרד עורכי דין בן חור & אפרתי נוסד בשנת 1999. במהלך השנים צבר המשרד ניסיון רב, ידע ומוניטין בכל תחומי עיסוקו.  קהל לקוחותיו מונה חברות ולקוחות פרטיים רבים.    ...

משרד עוד רועי שעיה ושות\

בן גוריון 2 ראשון לציון

משרד עו\"ד רועי שעיה ושות\'-אל תתחילו הליך משפטי ללא התייעצות עמנו משרדנו עוסק במשפט מסחרי-אזרחי על כל רבדיו לרבות יצוג בבית המשפט השונים, חוזים, מקרקעין, נזיקין, דיני...

שאלות ותשובות בתחום רופאים תעסוקתיים

אני בשבוע 19 להריוני, הריון 3 אחרי שתי לידות בניתוחים קיסריים. בשלושת השבועות האחרונים סובלת מכאבי צוואר כרוניים ושרירי צוואר תפוסים ומבצעת טיפולי פיזאוטרפיה קבועים כטיפול מידי בבעיה. הומלץ לי הן ע"י הרופאה שלי והן ע"י הגניקולוג שלי לפנות לרופא תעסוקתי. ברצוני לדעת מה ההבדל בין פנייה לרופא תעסוקתי לבין פנייה לשמירת הריון מביטוח לאומי?

רופא תעסוקתי הוא רופא אשר בסמכותו להחליט האם מצבו הרפואי של אדם, מפריע או מונע ממנו לחלוטין, לעבוד במקום עבודתו ו/או במקצועו – הרופא התעסוקתי הוא זה שבעצם קובע מהי מידת כושרו של אדם לעבוד נוכח מגבלותיו הרפואיות והאחרות.

ביטוח לאומי משלם קצבת שמירת הריון לאישה הרה עובדת בשל היעדרותה מעבודה בעקבות מגבלה רפואית, שנובעת מההיריון עצמו, ובגין מגבלה זו אינה יכולה לעבוד במקום עבודתה. מטרת הקצבה היא לפצות את האישה ההרה על כך שאיבדה את משכורתה במשך התקופה בה היא נמצאת בשמירת היריון. אישור לגבי הצורך בשמירת היריון ניתן על ידי רופא נשים כשעם אישור זה מומלץ לגשת לרופא תעסוקתי על מנת שיקבע את כושרה לעבוד. ביחד עם כל ההמלצות האישה ההרה מגישה תביעה לביטוח לאומי לצורך קבלת הגמלה האמורה.  

התשובה ניתנה על ידי עו"ד אילן זריהן, מומחה ברשלנות רפואית, ברקוביץ 4, תל אביב,   03-6935310 , 050-9250478
 

7. אני עובדת במעון בבאר שבע מזה כשבעה חודשים. לפני שבועיים הרגשתי קשיי נשימה שהלכו והתגברו. בעקבות כך הייתי מאושפזת והוחלט על חופשת מחלה. כמו כן אני סובלת מדופק מואץ במנוחה שמגיע ל- 116 פעימות בדקה. רציתי לדעת אם מגיע לי שמירת הריון או לא?

שלום רב. בשאלה חסרים פרטים רבים. חשוב להבין באיזה חודש את בהריון, ומהו המצב הגניקולוגי. ההחלטה על שמירת הריון, שברוב המקרים מתבצעת במסגרת אישפוז במחלקה להריון בסיכון גבוהה (HRP), מתקבלת על ידי הגניקולוג המטפל, שמוסמך גם להחליט על מתן חופשת מחלה.

ההחלטה תקבע לפי שיקול דעת מקצועי ועל פי קריטריון של סיכון אפשרי לאם ולעובר, ויכולת הצוות הרפואי לסייע במסגרת האשפוז (לאשפוז עצמו סיכונים רבים, כמו זיהומים נרכשים בבתי חולים (שהינם זיהומים קשים יותר)). כמו כן, רופא מטפל (רופא משפחה או כל רופא אחר) יכול להחליט על חופשת מחלה שאינה קשורה להריון.

חשוב להבין כי רוב התסמינים שתיארת יכולים להיות תקינים (כתלות בחומרתם) בכל הריון. עליית הנפח התוך כלי בהריון גורמת לירדת לחץ דם (תקינה), ולכן הדופק התקין בהריון גבוהה יותר מגבולות הנורמה במבוגרים. כמו כן, תלונות של קושי בנשימה מופיעות כמעט בכל הנשים בהריון, הן בגלל הצורך של הלב להזרים דם רב יותר, והן בגלל הלחץ של העובר על וורידים גדולים. לבסוף, דליות ברגליים וקושי בעמידה הם תסמינים תקינים של כל הריון, הנובעים גם הם מן הלחץ של העובר על הווריד החלול התחתון וירידה בהחזר הוורידי, וכן שינויים הורמונאליים.

באילו מקרים שאינם קשורים לתאונות או תביעות רשלנות יש להבדק אצל רופא תעסוקתי?

רופא תעסוקתי הוא סמכות בכל הנוגע לקביעת כושר ויכולת עבודה, בין השאר במקרים של אובדן הכושר הזה (כמו במקרה של תאונות, רשלנות רפואית וכו') אך כמובן שלא רק. עיסוק במקצועות שונים, במיוחד כאלה הכוללים דרישות פיזיות שונות, כמו אתתים, מפעילי אגורן וכו', דורשות בדיקה תקופתית אצל רופא תעסוקתי.

בנוסף, פוליסות ביטוח וכיסוי שונות, כמו ביטוח מנהלים וכו', עלולות לדרוש בדיקה מקדימה של רופא תעסוקתי.

מהו רופא תעסוקתי ואיך הוא קשור לתביעות רשלנות רפואית?

רופא תעסוקתי הוא רופא שמוכר על ידי הביטוח הלאומי, חברות הביטוח ומשרד הבריאות כסמכות רפואית בתחום קביעת כשירות לרפואה ואובדן כושר עבודה.

בתביעות רשלנות רפואית, חלק נכבד מן התביעה ולמעשה חלק נכבד מן הפיצוי מבוסס על אובדן כושר השתכרות, או כושר עבודה, עתידי, בעקבות אותה פגיעה שנגרמה כתוצאה מאותה רשלנות רפואית. אי לזאת, קביעת אובדן כושר עבודה, הנעשית כאמור על ידי רופא תעסוקתי מוסמך, חשובה מאוד בכל תביעת רשלנות רפואית.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

רופאים תעסוקתיים - מדריך שלם

רופאים תעסוקתיים - מדריך שלם

לנו העובדים נדמה שהרופא הכי חשוב הוא רופא משפחה, אך האמת היא שהגורם המשמעותי ביותר בשרשרת הוא רופא תעסוקתי, אם תאלצו לפגוש בו, תבינו למה...

רשלנות רפואית – כל המידע המקיף ברשת

רשלנות רפואית – כל המידע המקיף ברשת

מניעת רשלנות רפואית במקרים של ילדים קובע בית המשפט כי בשל היותם ילדים ומוגבלותם למסור מידע מדוייק על מצבם על הרופא לבצע בדיקות מקיפות ונדרשות...